Matematik

To linjer

24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP!
Hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af mathon

skæring kræver
                                  2x+8=y=-3x+28

dvs
                                 2x_o+8=-3x_o+28      hvis løsning giver skæringspunktets 1.koordinat
          skæringspunktets 2.koordinat findes
          af:
                                  y_o=2\cdot x_o+8


Svar #2
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvordan er det nu man løser ligninger med 2 ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af mathon

    Du har tre metoder:
                                       substitutionsmetoden som ofte ikke er anbefalelsesværdig,
                                       da den oftest involverer brøkregning som de færreste gymnasiaster mestrer

                                       lige store koefficientersmetode

                                       determinantmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Brøkregning er da ikke særlig svært


Svar #5
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Er der ikke en vejledning et eller andet sted, som jeg kan følge?


Svar #6
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Svar #7
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

:( ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2015 af mette48 (Slettet)

linie a    y=2x+8

linie b    y=-3x+28

for at få skæringspunktet skal både x værdierne og y-værdierne være de samme i de 2 ligninger

da y-værdierne kan erstattes af det på højre side i ligningerne (er lig) fås

2x+8=-3x+28 af denne ligning findes x

derefter indsættes x-værdien i en af de oprindelige udtryk og y isoleres


Svar #9
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Det forstår jeg godt, men hvordan skal jeg isolere x? Har aldrig været god til at løse ligninger, hvor der er to x-værdier. Ved ikke hvordan man skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Saml led med x på den ene side, og rene talkonstanter på den anden side. Løs ligningen

        2x + 8 = -3x + 28

Læg 3x til på hver side, og træk 8 fra på hverside. Isoler x til sidst.

Det læres i folkeskolen og burde ikke være et problem på A-niveau i STX.


Svar #11
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen!


Svar #12
25. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvordan finder jeg så y?


Svar #13
25. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

? :)


Svar #14
25. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hjælp...


Svar #15
26. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. april 2015 af mette48 (Slettet)

indsæt den fundne værdi for x i en af de oprindelige ligninger.


Svar #17
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

så får jeg y = 16, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: To linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.