Fysik

Mekanik Opgave 2.

24. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

Har en ny opgave. 

Det er en person, som står inde i en elevator, som bevæger sig opad. Her vejer personen 55 kg. 

a) Jeg skal tegne kræfterne på personen og beregne deres størrelser når elevatoren kører med konstant hastighed

Er der ikke kun tygndekræft (Ft)? 

b) Jeg skal beregne kræfternes størrelser, når elevatoren har en acceleration opad på a = 2,4 m/s^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2015 af Heptan

a)

Tyngdekraft + den modsatrettede normalkraft, som peger opad. Fres = 0

b)

Tyngdekraften og normalkraften er den samme (tror jeg??), men en ny opadgående kraft kan nu beregnes med

F = m·a

hvor m = 55 kg og a = 2,4 m/s2


Svar #2
24. april 2015 af UchihaItachi

#1 

Men beregner man ikke kræftens størrelse ved, at sige 55 kg * 9,82 m/s^2? 


Svar #3
24. april 2015 af UchihaItachi

Da de spørger om kræfternes størrelse på personen


Skriv et svar til: Mekanik Opgave 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.