Matematik

kg priser

25. april 2015 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

er dette korrekt udregnet ?

find pris på 1,2 kg appelsiner 

kg. pris = 15 kr 

0,2*15=3+15 = 17 kr 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af mathon

Pris for 1,2 kg appelsiner:      \left ( 1{,}2\; kg \right )\cdot \left ( 15{,}00\; \frac{kr}{kg} \right )=18{,}00\; kr


Svar #2
25. april 2015 af lp4654 (Slettet)

hov ja 18 :) 

Men det var mere måden jeg havde udregnet det på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af mathon

eller

Pris for 1 kg appelsiner:                                     =15{,}00\; kr
Pris for 0,2 kg appelsiner:   0{,}2\cdot 15{,}00\; kr      \underset{-------}{= \, \, 3,00\; kr}
Pris for 1,2 kg appelsiner:                                 \underset{-------}{= \, 18,00\; kr}                              


Svar #4
25. april 2015 af lp4654 (Slettet)

det var jo det jeg skev :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af mathon

…men på en rodet måde med forkert facit.

                   0,2*15  =  3 +15 = 17 kr 
                      3       =     18    = 17 kr        ville DU som lærer acceptere det her juks!


Svar #6
25. april 2015 af lp4654 (Slettet)

at jeg lige hurtigt lavede en tanke torsk med et forkert acit, skal der jo være plads til :) Vi kan jo alle skrive forkert og lige regne forkert når det skal gå lidt stærkt 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2015 af mathon

Det er mest misbruget af lighedstegn.


Svar #8
25. april 2015 af lp4654 (Slettet)

Når på den måde. Det var nu bare for at vise hvad jeg mente. Vi skal skrive det ind i excel og der kan man nemmere vise fremgangs måden :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2025 af Mathiaspw

pris pr. kg = pris (DKK) × 1000 / gram  eller  pris pr. kg = pris / kg

>> https://kgpris.dk/beregner-til-pris-per-unit/#saadan


Skriv et svar til: kg priser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.