Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimal afsætning, pris og dækningsbidrag

25. april 2015 af Unico (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg håber at nogle kan hjælpe med denne opgave, der driller! Jeg skal finde den optimale afsætning, salgspris og DB og har fået oplyst følgende:

MC(Q) for 1 Q = 10 kr.

I et givent punkt gælder, at:
P = 25 kr.
Q = 20.000
Og priselasticiteten i dette punkt er -5.

Jeg har derfor beregnet efterspørgselskurven til at være P = - 0,00025Q+30

Men hvordan pokker kommer jeg videre herfra og finder den optimale pris, mængde og dækningsbidrag? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2015 af JM93 (Slettet)

Du sætter MR = MC :) 

MR har altid den dobbelte hældning af efterspørgselsfunktionen, og bliver derfor -0,0004Q+30. 

Så løser du -0,0004Q+30 = 10, hvilket giver dig optimal mængde (Q), som indsættes i efterspørgselsfunktionen for at finde det optimale P.

Resten kommer helt af sig selv; total omsætning - totale variable omkostninger = dækningsbidrag. 


Svar #2
26. april 2015 af Unico (Slettet)

Arh ja selvfølgelig, det var lige det med den dobbelte hældning der var gået ged i! Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Optimal afsætning, pris og dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.