Matematik

Hypergeometrisk fordeling

26. april 2015 af Dezingo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære venner!

Jeg laver en opgave i statistik og ville høre om jeg har opstillet min hypergeometrisk fordeling rigtigt op!

Den nye webshop manager har besluttet at oprette en side på Facebook for butikken. På siden skal der blandt andet laves opslag om nye kollektioner. Der skal laves mindst 3 opslag om måneden. Facebook brugere kan dele opslagene med deres venner. Hver måned trækkes der lod om 3 gavekort på 500 kr. blandt alle delinger af opslagene. Hver deling giver 1 lod, så en bruger kan vinde op til 3 gavekort, hvis brugeren deler mindst 3 opslag.

der registreret 500 delinger af opslagene, og Camille har delt 5 opslag. 2.2 Beregn sandsynligheden for at Camille vinder mindst 1 gavekort den anden måned.

N = 500        G = 3      n = 5         P(X ≥ 1)???????

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af Soeffi

P(X≥1) = 1-P(X=0).


Svar #2
26. april 2015 af Dezingo (Slettet)

Tusind tak for svaret Soeffi

Ellers ser det rigtigt ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af Soeffi

#2

Tusind tak for svaret Soeffi

Ellers ser det rigtigt ud? :)

Jeg ved ikke, hvad G er.


Svar #4
26. april 2015 af Dezingo (Slettet)

Antal mærkede elementer i populationen.
"S" på dansk

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2015 af Soeffi

Jeg har lavet en beregning på en hjemmeside som vist. Mit resultat er P(X≥1) = 0,03.

Vedhæftet fil:hypercalc.png

Skriv et svar til: Hypergeometrisk fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.