Matematik

Trekantsberegning

01. maj 2015 af KristinaSt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til denne (vedhæftede) opgave; opgave b.

I opgave a har jeg fået vB = 36,82

Hvordan skal jeg finde AD? 

Har fumlet med en masse forskelligt, men kan ikke gennemskue den :-/

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af peter lind

Her er to muligheder.

1. Brug cosinusrelationerne på trekant ACD

2. brug sinusrelationerne til at finde vinkel ADC. Find dernæst vinkel C og til slut kan du så finde siden af sinusrelationerne


Svar #2
01. maj 2015 af KristinaSt (Slettet)

Hvis jeg skal bruge cos. for at finde c i trekant ACD, har jeg brug for at kende vC - og det gør jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2015 af mathon

                 \frac{\sin(B)}{8}=\frac{\sin(22^{\circ})}{5}

                 \sin(B)=1{,}6\cdot \sin(22^{\circ})

 ..........

          \angle CDB=\angle B       ligebenet trekants gundvinkler er lige store

          \angle CDB=\angle A+\angle ACD      nabovinklen til vinklen i en trekant er lig
                                                                   med summen af trekantens øvrige to vinkler.

          \angle ACD=\angle CDB-\angle A

 ..........

          \frac{\left | AD \right |}{\sin(\angle AC\! D)}=\frac{\left | CD \right |}{\sin( A)}

          \left | AD \right |=\frac{\left | CD \right |}{\sin( A)}\cdot \sin(\angle AC\! D)

         

               

               


Svar #4
01. maj 2015 af KristinaSt (Slettet)

Når du skriver vACD, mener du så vA i trekant ACD? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af peter lind

#2  AD2+AC2 - 2*AD*AC*cos(A) = DC2 hvilket er en 2.gradsligning i AD


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2015 af mathon

Cosrelationen på formen
                                           \left | CD \right |^2=\left | AC \right |^2+\left | AD \right |^2-2\cdot |AC|\cdot |AD|\cdot \cos(A)

                                           5 ^2=8^2+\left | AD \right |^2-2\cdot8\cdot |AD|\cdot \cos(22^{\circ})

                                           \left | AD \right |^2-\left (16\cdot \cos(22^{\circ}) \right )\cdot |AD|+39=0

hvor længden |AD| er den mindste af rødderne i ovenstående andengradsligning.

    


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.