Matematik

Matematik - Funktioner. HASTER!!!

01. maj 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg sidder fast med en opgave til min aflevering. 

En funktion f er givet ved forskriften: f(x) = 2x + sin(x).

a) Bestem en løsning til ligningen f(x) = 1

b) Gør rede for, at ligningen f(x) = c har netop én løsning for alle c.

Jeg forstår ikke rigtig, hvad det er man skal, eller hvordan man skal lave opgaven.

Håber i kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af peter lind

a) brug et CAS værktøj til det

b) bevis at f(x) er monoton voksende og at f(x) -> ±∞ for x ->±∞


Svar #2
01. maj 2015 af 102938475 (Slettet)

a) skal jeg bare sæette hele funktionen lig med 1.

b) Jeg er stadig ikke helt med på, hvordan jeg gør det.


Svar #3
01. maj 2015 af 102938475 (Slettet)

*sætte 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2015 af Therk

a) Løs da ligningen

g(x) = 2x + sin(x) - 1 = 0

Du kan også approksimere det i hånden (der er ingen lukket løsning), hvis du har mod på at imponere din lærer. Det kan du gøre ved den såkaldte Newton-Raphson-metode.

Følg da den følgende algoritme:

x_{n+1} = x_n -\frac{g(x_n)}{g'(x_{n})}

Med et startgæt på x_0 = 0 skal du gøre ovenstående 4 gange for at have de første 8 decimaler rigtige!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af Therk

b)

Differentiér funktionen. Vis nu at den afledede funktion aldrig bliver negativ (hvilket betyder at f er monotont voksende, altså at den aldrig falder!). Hvis du kan derefter finde en værdi hvor funktionen er negativ og en værdi, hvor funktionen er positiv, må den på et tidspunkt gå igennem nul! Du er da færdig.


Skriv et svar til: Matematik - Funktioner. HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.