Kemi

Potentiometrisk titrering

01. maj 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved syntese af vanillylmandelsyre skal renheden bestemmes, som er en diprotsyre med pks1 = 3,75 og pks2 = 9,80.

0,050 af stoffet opløses i 25 mL vand og titreres med 0,100 M NaOH.

Ved 1. ækvivalenspunktet er der tilsat 4,4 mL NaOH.

Hvordan bestemmer man renhedsgraden?


Svar #1
01. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Er der slet ikke nogen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2015 af Heptan

\omega =\frac{m_{syre}}{m_{pr\o ve}}=\frac{n_{syre}\cdot M_{syre}}{m_{pr\o ve}}=\frac{c_{NaOH}\cdot V_{NaOH}\cdot M_{syre}}{m_{pr\o ve}}\cdot 100\ \%


Svar #3
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Forløbe reaktionen 1:1?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2015 af Heptan

#3 Jeg forstår ikke dit spørgsmål...

Svar #5
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Vil reaktionen mellem syren og basen i dette tilfælde reagere 1:1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2015 af Heptan

Ja

Svar #7
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Er der 1. eller 2. ækvivalenspunkt der skal bruges til beregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2015 af Heptan

Det må du selv om, men det er vist nemmest med 1. ækvivalenspunkt


Svar #9
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Jeg har fået en renhedsprocent på over 100%, hvilket jeg ikke kan forstå, da jeg har gjort det hele rigtigt. Hvad kan andre årsager være?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2015 af Heptan

... da jeg har gjort det hele rigtigt. 

Nå så det har du? Jamen så må det jo være ham der har lavet opgaven, der har lavet en fejl. 


Svar #11
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Ingen har lavet opgaven. Det er fra noget ekspermentielt arbejde.


Svar #12
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Vil du evt. kigge på på det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2015 af Heptan

Så skyldes det nok bare fejlkilder og måleusikkerheder


Svar #14
02. maj 2015 af abc14 (Slettet)

Renhedsprocenten er 150%. Hvilke fejlkilder kan det skyldes?


Skriv et svar til: Potentiometrisk titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.