Matematik

NEJ NEJ NEJ!!! :'( Jeg har nu virkelig brug for jer hjælp!!

01. maj 2015 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg har nu virkelig brug for jer hjælp!! Der er en opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af!!

Jeg har fundet side længden af |BC| men kan ikke finde længden af |AB|!! Please hjælp mig!

TUSIND TAK på forhånd!

(Billedet af opgaven er vedhæftet)

Vedhæftet fil: m.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2015 af mathon

a)
    Pythagoras på trekant BCH:
                                                   \left | BC \right |=\sqrt{3{,}20^2+3{,}05^2}
                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2015 af mathon

b)
    Pythagoras på trekant AHB:
                                                   \left | AB \right |=c=\sqrt{(5{,}35+3{,}20)^2+3{,}05^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2015 af mathon

c)
  Medianformlen:      
                                                  \left | MC \right |=m_c=\frac{1}{2}\sqrt{2(a^2+b^2)-c^2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2015 af mathon

#4 i detaljer:
               Ved anvendelse af cos-relatioenn to gange
                haves:

                              a^2=\left ( \frac{c}{2} \right )^2+{m_{c}}^{2}-c\cdot m_c\cdot \cos(v)

                              b^2=\left ( \frac{c}{2} \right )^2+{m_{c}}^{2}+c\cdot m_c\cdot \cos(v)                     som ved addition
giver:
                              a^2+b^2=\frac{c^2}{2}+2{m_{c}}^{2}

                              2\left (a^2+b^2 \right )=c^2+\left (2m_{c} \right )^2

                              m_c=\frac{1}{2}\sqrt{2\left ( a^2+b^2 \right )-c^2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: NEJ NEJ NEJ!!! :'( Jeg har nu virkelig brug for jer hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.