Matematik

hej igen

10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en modeltegning af en del af en tagkonstruktion. Nogle af tagkonstruktionens mål fremgår af figuren. a) Bestem længden af hvert af spærene BC og AB. b) Bestem taghældningen, dvs. vinkel A. Punktet M ligger midt på spæret AB. c) Bestem længden af spæret MC. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

det er opg b der driller kan ikke helt finde ud af om set er sinus eller cosinus jeg skal anvende til vinkel a


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Udklip.PNG

Prøv næste gang at finde på en mere beskrivende overskrift end "hej igen".

a) |BC|: Benyt Pythagoras i trekant CHB.
    |AB|: Benyt Pythagoras i trekant AHB.

b) Benyt udtrykket for tangens til en spids vinkel i en retvinklet trekant.

c) Find |MC| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ACM. Man kender her vinkel A og siderne |AC| og |AM| = (1/2)·|AB| .
 


Svar #3
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

kan jeg ikke anvende cos til opg b


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det kan man da godt, men udtrykket for tangens indeholder sidelængder, der allerede er kendte.


Svar #5
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvordan er det nu det er 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det var måske en ide at slå op i bogen?

I en retvinklet trekant ABC (hvor C er ret) gælder der

        tan(A) = a / b

        sin(A) = a / c

        cos(A) = b / c


Svar #7
10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

Er det rigtig indtil videre

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dine resultater for |BC| og |AB| er korrekte.

Beregn nu tan(A) ud fra kateterne i trekant AHB .


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juli 2015 af Soeffi

#7 Er det rigtig indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juli 2015 af Soeffi

#9

Forklaring:

1) linje afsættes vandret gennem A

2) AC afsættes ud af linjen, radius = 5,35

3) CH afsættes, radius = 3,20

4) HB afsættes langs den vinkelrette gennem H, radius = 3,05

5) ABC forbindes.

6) AB halveres i M

7) CM forbindes

8) Længder og vinkler måles.


Skriv et svar til: hej igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.