Kemi

Nogle der kan hjælpe med en opgave?

07. maj 2015 af Brainyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved en kemiopgave om organisk kemi som jeg ville være rigtig glad for hvis i kunne hjælpe med :)

Beregn for e´n af de mulige alkener hvor meget der dannes af 0,437 g CH3CH2CHOHCH3.

Og den forrige opgave lyder sådan her:

Hvilke alkener kan der dannes ved elimination af H2O fra stoffet CH3CH2CHOHCH3 ?

Hvor jeg har fået det til CH3CH2CH=CH2 eller CH3CH=CHCH3

Det er det de mener med ' beregn for en af de mulige alkener'  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af Heptan

Bemærk at CH3CH=CHCH3 har to E/Z isomere.

Beregn stofmængden af CH3CH2CHOHCH3 med n = m/M og beregn massen af alkenen med m = nM


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med en opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.