Fysik

Fysik hjælp!!

07. maj 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre her. Er der nogle der kan vise det og forklare hvad I gør på samme tid? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af Soeffi

Du er nød til at kende vands specifikke varmekapacitet. Mængden af vand på et døgn er 24timer·120L/time = 2.880L


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2015 af hadilol (Slettet)

Det er 24*120 L/time

da du ved at SI enheden skal være liter så skal du gange med timer før liter kommer til at stå alene


Svar #3
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

#1

Er vands specifikke varmkapacitet ikke bare 4186?


Svar #4
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

#2

Snakker du om a eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af Soeffi

#3

#1 Er vands specifikke varmkapacitet ikke bare 4186?

Jo, men du mangler enheder.


Svar #6
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

#5

Er lidt forvirret over om dit svar er på eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2015 af Soeffi

#6

#5

Er lidt forvirret over om dit svar er på eller b?

#5 er et svar på #3 

#5
#3

#1 Er vands specifikke varmkapacitet ikke bare 4186?

Jo, men du mangler enheder.


Svar #8
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

#7

Mener opgave a eller b i det vedhæftede Det du har svaret på i #1. Er det til eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2015 af Soeffi

 

a) Mængden af vand på et døgn er 24 timer·120L/time = 2.880 L

b) Du er nød til at kende vands specifikke varmekapacitet, som skal ganges med temperaturfaldet og vandmængden på et døgn.


Svar #10
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

a) Når du skriver 120L/time, er det så 120L/60 ?? 

b) 4186 j/kg°C * 45°C * 2.880 L = 542.505,6 (enhed?) 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. maj 2015 af Soeffi

#10

a) Når du skriver 120L/time, er det så 120L/60 ?? 

b) 4186 j/kg°C * 45°C * 120 L = 22.604.400 (enhed?) 

Kan det passe?

a) Nej, bare time, du behøver ikke at omregne til minutter, som du ser ud til at tænke på.

b) ...du skal forresten også gange med vands massefylde i kg/L.


Svar #12
07. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Hvad er vands massefylde i kg/j?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. maj 2015 af Soeffi

#12 Hvad er vands massefylde i kg/j?

Den er 1kg/L.


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.