Matematik

Målestoksforhold

07. maj 2015 af lullu357 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej folkens!

Jeg sidder med en matematik aflevering og målestoksforhold er en af de der ting jeg aldrig har fattet...

Jeg skal tegne en løbebane på et stykke papir i målestoksforhold - skal bare selv finde frem til et målestoksforhold, som er realistisk... Ved bare ikke hvordan man gør!

Løbebanen er i midten 84,39 meter og så er der selvfølgelig en halvcirkel på hver side som har ''radius'' på 36,80 meter.

Nogle idéer? Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af 123434 (Slettet)

84,39 meter

36,80 meter

For lethedens skyld omregner vi til cm

1 m=100 cm

84,39m*100=8439cm

36,80m*100=3680cm

Hvis f.eks. vælger vi forholdet 1:500

8439cm/500=16,878cm(afrundes til 16,7 cm)

3680cm/500=7,36cm(afrundes til 7,4 cm)

Så hvis du vælger forholdet 1:500 skal du tegne løbebanens midte til at være 16,7 meter og halvcirklerne med en radius på 7,4 cm.


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.