Kemi

Ethanol

09. maj 2015 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan løser man vedhæftede opgave. Er det noget med (P * M) / (R * T ) og hvad er trykket P i så tilfælde ?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

P må så være mættede dampes tryk for ethanol ved 25oC. Denne kan man slå op i en tabel til at være 5,59 kPa.


Svar #2
10. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Facit siger, at det skal være 151,3 * 10^3 mg/m^3
Men med P = 5,59 * 10^3 Pa og T = 298,15 K , M = 76,07 g/mol og R = 8,314 J/(mol K) får jeg 158,23 * 10^3 mg/m^3
Hvad har jeg gjort galt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

M skal være 46,07 g/mol.

Måske er det min tabelværdi for P, der er upræcis. I følge denne tabel:

http://www.ddbst.com/en/EED/PCP/VAP_C11.php

er P = 7,869 kPa ved 25oC. Dette giver resultatet 146*103 mg/m3.


Skriv et svar til: Ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.