Matematik

Bestem funktionens nulpunkter.

11. maj 2015 af bob00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og er ret forvirret over en opgave hvor en funktions nulpunkter skal bestemmes. Opgaven lyder således:

En funktion f er bestemt ved
f (x)=3x^3-3x^2-x+1.

a)  Bestem funktionens nulpunkter.

Jeg har prøvet at løse den som en andengradsligning, men da d=-3 og dermed d<0 så havde den ingen løsning. Så kan man vel ikke bestemme funktionens nulpunkter? 

   

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2015 af peter lind

Du kan ikke bruge formlerne for andengradsligninger tilk tredjegradsligninger. Brug i stedet et CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2015 af mathon

Det ses, at x = 1 er en rod
hvorfor
                   f(x)=3x^3-3x^2-x+1=(x-1)\cdot (3x^2-1)
 


Svar #3
12. maj 2015 af bob00 (Slettet)

CAS værktøj? 

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2015 af mathon

rødder kræver
                            (x-1)\cdot 3\cdot \left(x^2-\frac{1}{3}\right)=0

                            (x-1)\cdot \left(x^2-\frac{1}{3}\right)=0

                            


Svar #5
12. maj 2015 af bob00 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem funktionens nulpunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.