Kemi

almen kemi

13. maj 2015 af seyed21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er igen gået i stå med en opgave, kan i hjælpe :)?

I en cola bestemmes pH til 2,34.

Hvad er den formelle koncentration of fosforsyre hvis vi antager, at pH-værdien udelukkende bestemmes af fosforsyre   [\rm{(H_3PO_4)}] ? 

pKa(1)=2,12 for fosforsyre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af mathon

                                \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_a

                                \frac{10^{-2p\! H}}{c-10^{-pH}}=10^{-pK_a}


Svar #2
13. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Hej tak for dit svar ! Men det de har lavet er overhovedet ikke det du har lavet :) jeg skal finde koncentrationen for fosfor syre

Svar #3
13. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Eller jo det er det my bad. Jeg kiggede fra min telefon, og der stod noget helt andet! Beklager, og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2015 af mathon

                              c(H_3PO_4)=10^{pK_a-2pH}+10^{-pH}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2017 af onewingedweeman (Slettet)

...


Skriv et svar til: almen kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.