Matematik

andengradsligning hjælp, se det vedhæftede dokument.

13. maj 2015 af troublee (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp..

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af peter lind

Hvis du kender formlen for toppunktet kan du bruge den. Den giver to ligninger til at bestemme b og c

alternativ. Toppunktet er karakteriseret ved at f'(x) = 0 så find f'(x) og løs ligningen. Desuden skal der gælde f(2)=1. Løs denne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2015 af Soeffi

For toppunktet gælder x = -b/2a, hvor a her er lig med -1. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af mathon


                    x_T=\frac{-b}{2a}=2

                              \frac{-b}{-2}=2

                              b=4

       f(x)=-x^2+4x+c

                    y_T=c-a\cdot {x_{T}}^{2}=1

                                c-(-1)\cdot 2^{2}=1

                                c=-3

       f(x)=-x^2+4x-3

              


Skriv et svar til: andengradsligning hjælp, se det vedhæftede dokument.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.