Kemi

titrering af myreyre

15. maj 2015 af seyed21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen.. 

Til denne opgave troede jeg at man bare skulle bruge pufferligningen, men det var ikke helt rigtigt. Så håber der er en der kan hjælpe :)

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre titreres med 0,15 M NaOH

pK a for myresyre er 3,75.

Hvad er pH efter tilsætning af 50 ml 0,15 M NaOH ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2015 af Soeffi

Hvad fik du?


Svar #2
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

pH = 1.16 

og svaret skulle meget vel være 8.31


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2015 af Soeffi

Hvad var pH fra start?


Svar #4
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Det kender vi ikke..  De oplysninger jeg har skrevet overstående er dem vi har fået opgivet


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2015 af Soeffi

Hvordan fik du 1,6?


Svar #6
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

[H+]=n(H+)/Vopl hvor jeg har sagt [H+]=10^-pH også solvet for pH i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2015 af Soeffi

Hvad mener du med n(H+)?


Svar #8
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

n(H+) = 50ml * 0.15 M - 50 ml * 0.30 M


Svar #9
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Men altså jeg spørger om hjælp.. Er det jeg gøre helt forkert ?? Hvis ja hvilke formel skal jeg ellers bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. maj 2015 af Soeffi

I opgaven tilsætter du OH- til omslag (antal mol syre = antal mol OH-) med svag syre, hvilket giver at syrens korresponderende base er i ligevægt med vand og har den formelle koncentration, c = 0,15M·0,5 = 0,075M. (Man ved, at ved omslag af syre med OH- skal gælde, at pH ≥ 7. Pufferligningen kan ikke bruges ved omslag.) 

Man har for svag base i ligevægt med vand:
    [OH-] ≈ √(c·Kb) = √(0,075·Kb) = √(0,075/(10-14/Ka)) = 10-7·√(0,075/10-3,75)
    [H+] = 10-14/[OH-] = 10-14/(10-7·√(0,075/10-3,75)) = 10-7·√(10-3,75/0,075) = 4,87·10-9 
    pH = -log(4,87·10-9) = 8,32


Svar #11
15. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Tak jeg var lang fra så :)

Skriv et svar til: titrering af myreyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.