Kemi

Afstemning af reaktionsligning (NH4)2CO3(s) → NH3(g) + CO2(g) + H2O(g)

16. maj 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(NH4)2CO3(s)  →   NH3(g)   +  CO2(g)  +  H2O(g)

afstemt:

(NH4)2CO3(s)  --> 2NH3(g)+ CO2(g)+ H2O(g)

er det rigtigt? 

Så kommer der et andet spørgsmål:

Der er 6,57g (NH4)2CO3 beregn stofmængden af (NH4)2CO3 

ved godt at man skal bruge formlen n = m/M 

Men hvordan udregner man Molmassen når der er paranteser? bliver molmassen så 

(14,01*2)+(1,008*8)+(12,01*1)(16,00*3) = 96,094? og dermed n = 0,0684 mol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2015 af LeonhardEuler

I en mol af (NH4)2COhar du 2 mol nitrogen, 8 mol hydrogen, 1 mol carbon og 3 mol oxygen. 


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsligning (NH4)2CO3(s) → NH3(g) + CO2(g) + H2O(g)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.