Matematik

Manglende x-koordinat

18. maj 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Jeg sidder med en opgave, som går ud på at finde en manglende x-koordinat ud fra to punkter og en given længde mellem dem. Jeg har gået kapitlet omkring plangeometri igennem, og kunne ikke finde en løsning. Har brug for yderligere assistance med opgaven: 

Du har givet punkterne: A(x,-3) og B(2,5)

Du skal bestemme x, når afstanden:

AB = 6 

Hvordan skal sådanne opgaver løses? Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2015 af mathon

       Der må være en fejl i opgaveteksten.

                                                

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2015 af PeterValberg

Brug afstandsformlen:

|AB|=\sqrt{(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2}

eller

|AB|^2=(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2

indsæt de kendte koordinater og den kendte afstand og isolér punkt A's x-koordinat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2015 af mathon

hvilket fører til

                              (x-2)^2+(-3-5)^2=6^2

                              (x-2)^2+64=36

                              (x-2)^2=36-64      hvilket ikke er muligt for x ∈ R.


Svar #4
18. maj 2015 af RasmusEu (Slettet)

Hmm, okay ja.

Her er opgaven ud fra et billed:


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2015 af mathon

a)
                             (x-2)^2+(-3-5)^2=6^2

                              (x-2)^2+64=36

                              (x-2)^2=36-64      hvilket ikke er muligt for x ∈ R.


                


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2015 af mathon

b)
                             (x-2)^2+(-3-5)^2=8^2

                              (x-2)^2+64=36

                              (x-2)^2=0    

                              x-2=0

                              


Svar #7
18. maj 2015 af RasmusEu (Slettet)

Forstået. Tak for jeres tid her på aftenen. (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2015 af mathon

c)
                             (x-2)^2+(-3-5)^2=10^2

                              (x-2)^2+64=100

                              (x-2)^2=6^2    

                              x-2=\mp 6

                              x=\left\{\begin{matrix} -4\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2015 af mathon

skal selvfølgelig være

                              x-2=\mp 6

                              x=\left\{\begin{matrix} -4\\8 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Manglende x-koordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.