Bioteknologi

Beregne andelen ved bestemt pH

21. maj 2015 af maop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man andelen af glutamat ved pH = 5, hvis man kun får oplyst strukturformel for tre forskellige pKs-værdier og et bjerrumdiagram for ligevægtssystemet, hvor glutamat indgår.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af Heptan

Aflæs på bjerrumdiagrammet hvor stor den andel der befinder sig på glutamat-formen. Aflæs ved pH = 5.

Hver kurve tilhører et syre/base par, og for xs = 0,5 er pH = pKs


Skriv et svar til: Beregne andelen ved bestemt pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.