Matematik

Beregn standarddeviationen / standardafvigelse

23. maj 2015 af Amalie933 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et problem er at jeg ikke ved hvordan man beregner standarddeviationen.

Håber at i vil hjælpe.

Tallene: 8,5 - 9,9 - 0,7 - 10,5 - 9,7 - 9,2 - 9,3 - 9,5 - 10,8 - 9,5

Beregn middelværdien: Jeg lægger alle målinger sammen og dividere med antallet af målinger, og middelværdien er 9,66.

Beregn standarddeviationen , det er det jeg ikke kan finde ud af - er lidt i tvivl omkring det. Men resultatet er SD = 0,65 men jeg ved ikke hvordan man kan finde dette tal?

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Stats

standarddeviationen - Her kaldes den Standardafvigelsen på dansk, og engelsk standard deviation (husk mellemrum)

Middelværdien μ = (8,5 + 9,9 + 0,7 + 10,5 + 9,7 + 9,2 + 9,3 + 9,5 + 10,8 + 9,5)/10 = 8,76

Var(X) = 1/n ∑ (xi - μ)2 = 1/10 · ((8,5 - 8,76)2 + (9,9 - 8,76)2 + ... + (9,5 - 8,76)2) = 1/10 · 75,984

SD(X) = √Var(X)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
24. maj 2015 af Amalie933 (Slettet)

Tak for dit svar. Jeg beklager at jeg skrev forkert. jeg skrev 0,7 men jeg mente faktisk 9,7 derfor er middelværdien 9,66 (-;

Tak for hjælpen!


Svar #3
24. maj 2015 af Amalie933 (Slettet)

Jeg har prøvet at regne det men det giver et forkert resultat. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2015 af Keal (Slettet)

Hvis de opgivne tal er en stikprøve og målet er at estimere spredningen i populationen, så benyttes normalt følgende estimator

          s = \sqrt{\frac{1}{n-1} \sum_{i=1}^n(x_i - \bar{x})^2}


Svar #5
24. maj 2015 af Amalie933 (Slettet)

Hvordan gør man det? kan du give et eksempel ?

#4


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2015 af Keal (Slettet)

Der er givet et eksempel i #1. Kvadratsummen divideres bare med n-1=9 i stedet for n=10.


Svar #7
24. maj 2015 af Amalie933 (Slettet)

#6

Det forstår jeg ikke. Jeg har prøvet at beregne ; (8,5-9,66)2+(9,9-0,66)2+(...........)....(....)2+(9,5-9,66)2 men det gav et forkert resultat.


Skriv et svar til: Beregn standarddeviationen / standardafvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.