Matematik

STX - MATEMATIK B 22 MAJ. 2015

24. maj 2015 af mirahansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen af jer, som har været oppe i MAT B - STX 22 MAJ 2015?

Var selv oppe og kan egentlig ikke vente til at se resultatet! :-D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Har ikke været oppe d. 22. maj, men har fået fat på eksamenssættet, som jeg har regnet :D

Opgave 11.b krævede lidt tænkning (fra min side af ihvertfald), og opg 13, kan jeg ikke finde ud af  :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#1

Hvordan ser opg. 11 - delspørgsmål b) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Hmm.. troede der stod matematik A.

Jeg har desværre ikke den for matematik B, men for matematik A. Undskylder misforståelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#3

Det er helt i orden. Hvordan ser opgave 11 så ud fra Matematik A?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Haha. Der er tale om opg 11.b Men jeg vedhæfter her opgave 11.

Vedhæftet fil:11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2015 af alexandersvanholm

For at beregne delspørgsmål b) beregner jeg lige a) først:

a)
cos(A)=\frac{AB^2+AM^2-BM^2}{2*AB*AM}

A=41,17^{\circ}

For at beregne omkredsen, skal vi lige bestemme BC først:
Cos(A)=\frac{AC^2+AB^2-BC^2}{2*AC*AB}

BC=9,5393...

Omkreds af ABC:
O_{ABC}=AB+BC+AC=36,539...

b)

sin(A)=\frac{h_{b}}{AB}

h_{b}=8,558


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Hvad er det for en formel du bruger i b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#7

Fodpunktet for højden fra B danner sammen med A og B en retvinklet trekant. Her optræder højden som den modstående katete i forhold til vinkel A, hvor AB i denne trekant er lig hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Er du sikker på, at det er en retvinklet trekant?


Skriv et svar til: STX - MATEMATIK B 22 MAJ. 2015

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.