Matematik

Hjælp til eksponentiel funktion- og lineær funktionsspørgsmål

26. maj 2015 af annahg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at løse opgave c, kan nogen hjælpe? Jeg har regnet opgave a og b :)

Tabellen nedenfor viser udviklingen i antallet af internetopkoblede elektroniske apparate, som ikke er smartphones, i perioden 2010 til 2014.

Årstal      2010     2011     2012    2013    2014

Antal apparater (mia.)    1,1    1,3    1,8    2,3    3,2

I en model kan udviklingen beskrives ved en funktion af typen

f(x)=b*a^x

hvor f(x) betegner antallet af apparater (målt i mia.) til tidpunktet x (målt i år efter 2010).

a) Bestem en foreskrift for f.

b) Forklar betydningen af det fundne tal a

I modellen kan udviklingen i antallet af smartphones i samme periode beskrives ved

g(x)=0,59*x+6,5

hvor g(x) betegner antallet af smartphones (målt i mia.) til tidpunktet x (målt i år efter 2010)

c) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor antallet af internetopkoblede elektroniske apparater, som ikke er smartphones, overstiger antallet af smartphones.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af alexandersvanholm

Løs uligheden:

f(x)>g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af alexandersvanholm

f(x)>g(x)\overset{solve for x}{\rightarrow} [[x<-10,92455958], [8,937821135<x]]


Svar #3
26. maj 2015 af annahg (Slettet)

Skal jeg bare sætte f(x) = g(x) og så regne det ud? For solvede dette på n-spire, og så gav den også de tal, men mente at det var nogle "usikre tal"


Svar #4
27. maj 2015 af annahg (Slettet)

Er det tallet 8,937 som jeg skal bruge? Den vokser vel ikke negativt, så dermed kan det vel ikke være -10,924

Tænker svaret må være: 8,93 år efter 2010 vil antallet af internetopkoblede elektroniske apparater, som ikke er smartphones, overstige antallet af smartphones

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2018 af Antonwild (Slettet)

#4 jeg får det til 78.6 år efter 2010


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel funktion- og lineær funktionsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.