Kemi

Forudsig IR og UV-VIS

29. maj 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg har stoffet 2-bromo-1,4-dimethylbenzen, hvordan kan jeg så forudsige disse to? 

Yderligere, hvordan er det muligt at udregne epsilon og bestemme overgange ud fra UV-VIS ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2015 af Soeffi

Hvilke to?


Svar #2
29. maj 2015 af Luxiee (Slettet)

Jeg har egentlig fået styr på IR. Så nu er det kun UV-VIS der driller. 

Jeg har stoffet. 
http://puu.sh/i4Wb6/f0d7a64ab3.png

Jeg skal så forudsige et UV-VIS, så godt som jeg nu kan. 
Jeg skal herefter udregne epsilon og bestemme overgange. 


Svar #3
29. maj 2015 af Luxiee (Slettet)

Min UV-VIS ser sådan her ud. 

http://puu.sh/i4XRg/4281e45c61.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2015 af Heptan

#3 Så er der jo ikke noget at forudsige? Du kan jo aflevere spektret ...

Epsilon kan let udregnes med Lambert-Beers lov:

ε = A/(cl)

Energiforskellen mellem HOMO og LUMO aftager jo mere konjugeret systemet er, og energiforskellen kan beregnes med ΔE = hf hvor f = c/λ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2015 af Heptan


Skriv et svar til: Forudsig IR og UV-VIS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.