Matematik

Maple "RootOf"

29. maj 2015 af AndersJahnsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan får jeg maple til at give mig en løsning jeg kan bruge til noget? Det er spørgsmål c jeg er kørt fast i. 

Jeg har fået afvide at jeg kan bruge en funktion der hedder fsolve der kan give et decimaltal men kan ikke finde ud af hvordan man skal bruge den. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: maple.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Du kan måske skrive på math-mode lige under udtrykket;
"value(%)" så får du grafen for funktionen samt med en real løsning som er 0. Du kan see det også i grafen i x=1.

Du kan også highlight hele udtrykket.
Højre-click og derefter click approximate.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Igen, jeg synes, at det bedste er, hvis du skriver i Maple (math-mode):

fsolve(\frac{e^x*(x^2-2*x+1)}{(x^2+1)^2},x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2015 af Soeffi

Du kan finde x-værdierne grafisk ved af se på, hvor y=1 (orange) skærer y=f'(x) (rød).

Af grafen fremgår det til:
x= -0,373
x= 0
x= 3,28

Vedhæftet fil:fex2.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

#2 Beklager, jeg mente, når x=0, så er funktionen lige med 1.
Det kan jeg se, ud fra grafen jeg har plot- i Maple.
Ved at bruge fsolve(f(x),x), så får du x=0.
Beklager igen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2015 af Toonwire

Du kan også bruge Maple-kommandoen NextZero, fra RootFinding pakken, hvis du modificerer dit udtryk til at være lig 0 (træk 1 fra på begge sider). Det vil svare til at flytte grafen 1 ned ad y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2015 af Therk

Brug evt. Roots fra Student[Calculus1]-pakken:

f := x-> exp(x) / (x^2 + 1);

fdiff := x-> D[1] (f) (x);

Student[Calculus1][Roots](  fdiff(x) - 1  , x );


Svar #8
31. maj 2015 af AndersJahnsen (Slettet)

Jeg var godt klar over at jeg kunne aflæse det grafisk, var bare interesseret i en måde at få resultatet direkte :) Men tak for alle inputsne. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. august 2015 af Soeffi

TiNspire CAS kan ikke finde løsningen for x=-0.374 i opgave (c)...(?)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. august 2015 af Stats

f(x) = e^x / (x^2 + 1)

Hældningen skal være vinkelret på y = -x + 1

Differentieres f, fås [e^x (x^2 - 2x + 1)] \ (x^2 + 1)^2

Dertil gælder der at f og y's hældninger skal være lig med -1

f'(x)*y'(x) = -1
[e^x (x^2 - 2x + 1)] \ (x^2 + 1)^2 * (-1) = -1
- [e^x (x^2 - 2x + 1)] \ (x^2 + 1)^2 + 1 = 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Maple "RootOf"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.