Matematik

Redegør for annuitetsbegrebet.

02. juni 2015 af Harkandk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder fast med en af eksamens stor mundtlige spørgsmål, jeg ved ikke rigtigt hvad der menes med annuitetsbegreb, for har mistet tråden efter at have arbejdet med matematik i en lang periode siden vi fik læseferie. Nogen som har styr på dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2015 af mathon

Annuitetsbegrebet indebærer
                               lige store ydelser y med lige store nummererede tidsmellemrum et fastlagt antal gange n.

Den generelle formel:
                                          A_p=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}

Opsparingsformlen for p=n                    

                                          A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}            

Gældsformlen for p=0                    

                                          A_0=G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}        


Svar #2
02. juni 2015 af Harkandk (Slettet)

Hvad betyder p'et?


Svar #3
02. juni 2015 af Harkandk (Slettet)

* Ja okay kan se p'et = n, men tænker skal det være ens tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2015 af mathon

A_p er annuitetens værdi lige efter p'te ydelse.    


Skriv et svar til: Redegør for annuitetsbegrebet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.