Matematik

Lineær funktion

02. juni 2015 af maggie10 (Slettet)

-Forklar for sammenhængen (funtionen): Kn=K0*(1+r)^n
-Forklar sammenhængen i forbindelse med en genstand mister dens værdi som tiden går.
-Forklar hvordan forbindelsen er til sammenhængen (funktionen) for eksponentiel vækst f(x)= b a^x

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af PeanutButterJelly (Slettet)

1) 

Hvis et startbeløb K tilskrives renten r efter hver termin, fås følgende udtryk for slutbeløbet Kn efter i alt n terminer: Man beregner altså, hvor stort beløbet er efter n terminer.

3) b er hvad man kalder for begyndelsesværdien, hvilket i renteformlen er det samme som K0, der er startbeløbet. a er renten, som udregnes a=1+r. 

x opløftet er her n (antal terminer). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2015 af PeterValberg

Sammenhængen K= K0·(1 + r)n  er ikke lineær, men eksponentiel.

Se video nr. 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2015 af mathon

aftagende eksponentiel funktion:

                                                         f(x)=b\cdot (1-r)^x\; \; \; \; \; \; \; 0<r<1

voksende eksponentiel funktion:

                                                         f(x)=b\cdot (1+r)^x\; \; \; \; \; \; \; r>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2015 af mathon

Den eksponentielle funktion er lineær i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem

                                           y=b\cdot a^x

                                           \log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)

                                           Y=A\cdot x+B


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.