Fysik

Hvad er elektrisk energi?

06. juni 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er elektrisk energi? Jeg ved godt at det er elektricitet, men er der nogle, der kan give mig en dybere forståelse?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2015 af mathon

Energien, som en ladning q opnår ved acceleration i et elektrisk felt med spændingen U
kaldes elektrisk energi.

                                           E_{el}=q\cdot U


Svar #2
08. juni 2015 af annahansen2 (Slettet)

#1 tak 

Hvis der er andre, der har uddybbende svar, så skriv endelig 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2015 af mathon

Ved jævnstrøm
haves
                 E_{el}=I\cdot t\cdot U    hvilket er Joules lov for el-energi,
som bortset fra energitab til omgivelserne kan måles ved
opvarmning af eksempelvis vand:

                                U\cdot I\cdot t=R\cdot I^2\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2015 af mathon

El-energi måles i J eller kWh.

         1\; kWh=3{,}6\cdot 10^{6}\; J


Skriv et svar til: Hvad er elektrisk energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.