Kemi

fremstilling af Cu(NO3)

07. juni 2015 af Mikee18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til øvelsen ´spændingsrækken' benyttede vi en 0,1M Cu(NO3)2 opløsning. Gør rede for hvordan en sådan opløsning kan fremstilles i laboratoriet? 

Hvordan gør man lige det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2015 af mathon

Det afhænger af det ønskede volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2015 af mathon

Ønskes 100 mL 0,1 M Cu(NO3)2
haves:

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M=\left ( 0{,}100\; L \right )\cdot \left(0{,}1\; \frac{mol}{L}\right)\cdot \left ( 187{,}5558\; \frac{g}{mol} \right )=1{,}875558\; g

vandfrit Cu(NO3)2.

I en 100 mL målekolbe tilsat lidt demivand opløses 1{,}875558\; g krystalvandfrit Cu(NO_3)_2. Der efterfyldes med demivand op til mærket.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2015 af mathon

Med Cu(NO3)2*5H2O

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M=\left ( 0{,}100\; L \right )\cdot \left(0{,}1\; \frac{mol}{L}\right)\cdot \left ( 277{,}656\; \frac{g}{mol} \right )=2{,}77656\; g


Svar #4
07. juni 2015 af Mikee18 (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: fremstilling af Cu(NO3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.