Kemi

forbrænding af propan

07. juni 2015 af Mathildek94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal til eksamen i Kemi C i morgen. og jeg har et spørgsmål der lyder: 

med udgangspunkt i forbrænding af propan, skal du forklare, hvordan man i princippet kan regne den dannede stofmængde og masse af vand ud, når 1 mol propan forbrændes. 

håber nogle kan hjælpe hurtigt og på en god og forklarende måde 

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2015 af gariban

Du opskriver reaktionskema. Dernæst kigger du på kofficienten foran H2O. Hvis forholdet er 1:1 er stofmængden ens. Hvis forholdet er 2:1 fordobler du stofmængden. Molarmassen findes for H2O, som ganges med stofmængden for H2O. Også har du massen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2015 af 123434 (Slettet)

C3H8+5O2→3CO2+4H2O

4:1

nC3H8=1 mol

Mc3H8= 3*12g/mol+8*1g/mol=44 g/mol

mc3H8=44g/mol*1mol=44 g

nH20=4*1 mol=4 mol

MH2O=2*1 g/mol+16 g/mol=18 g/mol

mH2O=18g/mol*4mol=72 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2015 af 123434 (Slettet)

Kan det virkelig passe, at der dannes 72 gram vand?


Skriv et svar til: forbrænding af propan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.