Matematik

reducer udtrykket a^2+b^2-a(a+b) og T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

08. juni 2015 af SofieJensen090298 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal til årsårøve imorgen og har optaget at jeg er ret dårligt til reducering XD

Sidder med disse to og er helt blank -.-' Kunne godt bruge nogel meget detaljeret svar på hvordan jeg kan reducere disse to udtryk.. 

1. a^2+b^2-a(a+b)

2.T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

Mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2015 af Drunkmunky (Slettet)

1. a2+b2-a(a+b)=a2+b2-a2-ab=b2-ab.

2. T2-K2+(T+K)2-2KT=T2-K2+T2+K2+2KT-2KT=2T2 da (T+K)2=(T+K)(T+K)=T*T+TK+TK+K*K=T2+K2+2TK


Svar #2
08. juni 2015 af SofieJensen090298 (Slettet)

Hvad er svarende så ?? Det ser lidt forvirende nu :) 


Skriv et svar til: reducer udtrykket a^2+b^2-a(a+b) og T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.