Kemi

Redoxreaktion: 2NO3^- -> 2NO2^- + O2

09. juni 2015 af kaffepunch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan nogen hjælpe mig med at løse denne redoxreaktion?

Indtil videre har jeg:

1) 2NO3- (aq)  -->  2NO2- (aq) + O2 (g)


2) N har oxidationstallet +5 hvor O har -2 i første del, i anden del har N oxidationstallet +3 og O har -2

3) N reduceres med 2 og O forbliver det samme.

4) NO3-  -->  NO2- + O2 (da N reduceres med 2, er det rigtigt???)

5) talt i punkt 4.

6) første del af reaktionsskemaet har en ladning på -1 og anden del af reaktionsskemaet har en ladning på -1.

7) Hvis overstående er rigtigt, er det her jeg går i stå. Ved ikke om jeg skal bruge H eller OH, da jeg ikke ved om opløsningen er sur eller basisk....

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af mathon

Reaktionen 
                                  2 NO3- (aq)  -->  2 NO2- (aq)  +  O2 (g)

     \mathbf{\color{Red} er} afstemt, hvorfor der ikke skal foretages yderligere afstemningsmæssigt.

Med hensyn til OT:
                                 N i NO3har OT = +5         N i NO2- har OT = +3

                                 O i NO3har OT = -2         O i NO2- har OT = -2        O i O2 har OT = 0

     


Skriv et svar til: Redoxreaktion: 2NO3^- -> 2NO2^- + O2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.