Matematik

lineær funktion

13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forklare hvad der menes med følgende ift. lineære funktioner?:

Forklar, hvordan man kan finde en ret linjes skæringspunkter med akserne, samt hvordan man kan finde skæringspunktet mellem to rette linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af mathon

Den rette linje  y=ax+b     x-aksen     y=0         a\neq 0
skæring kræver:
                                   ax+b=y=0

Den rette linje  y=ax+b     y-aksen     x=0
skæring kræver:
                                   \frac{y-b}{a}=x=0

                              
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2015 af mathon

Den rette linje  l\! \! :\; \; y=a_1x+b_1  a_1\neq 0     Den rette linje  m\! \! :\; \; y=a_2x+b_2  a_2\neq 0

skæring kræver:
                                  a_1x+b_1=y=a_2x+b_2


Svar #3
13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg forstod ikke helt det første svar..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2015 af Thedo (Slettet)

B er skæring med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

#4 Nej b fortæller, hvor linjen skærer y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2015 af mathon

Den rette linje  y=ax+b     y-aksen     x=0
skæring kræver:
                                   \frac{y-b}{a}=x=0
hvoraf y=b

skæringspunkt med y-aksen  (0;b)


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.