Matematik

hvad angiver b-værdien i en potensfunktion?

13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal det forstås som en startværdi eller hvad betyder b helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af peter lind

sæt x = 1 så opdager du det


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2015 af Toonwire

For en potensfunktion f(x)=b\cdot x^a  angiver b den værdi som findes ved f(1)=b\cdot 1^a= b

Dvs. du finder punktet (1,b) for samtlige potensfunktioner.


Svar #3
13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men hvad angiver værdien helt præcist?

Svar #4
13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet)

Og hvorfor er det at når a = 1 så får man en ret linje?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2015 af Toonwire

#3

Den angiver ikke andet end andenkoordinatsværdien i punktet (1,b). Altså y-værdien til x = 1.


#4

Når a=1 :   Prøv at sætte det ind i den generelle formel.

f(x)=b\cdot x ^a ~~\Rightarrow ~~f(x)_{a=1}=b\cdot x^1=b\cdot x       - Dette er jo bare formlen for en lineær linje hvor f(x)=y er proportional med x, med proportionalitetsfaktoren b


Skriv et svar til: hvad angiver b-værdien i en potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.