Matematik

ang lineære vækst, eksponentiel vækst etc.

14. juni 2015 af Vivin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ved at forberede de mundtlige spørgsmål til matematik eksamen og er blevet i tvivl om formuleringen af nogle af spørgsmålene. Vil helst ikke misforstå dem.

Spørgsmålene som forvirrer mig er disse her

"Gør rede for lineære vækst", "gør rede for eksponentiel vækst" og "gør rede for potensvækst".

Når je skal forklare funktionen, skal jeg så kun fokusere på den i vækst? Eller menes der funktionen i alt almindelighed? Det er fordi der står vækst i stedet for funktion at jeg bliver i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2015 af mathon


                lineær funktion 
                                          f(x)=y=ax+b\; \; \; \; \; a\in R

                lineær vækst: 
                                                          f{\: }'(x)=a

               eksponentiel funktion 
                                                          f(x)=y=b\cdot a^x\; \; \; \; \; a\in R_+

                eksponentiel vækst: 
                                                          f{\: }'(x)=\ln(a)\cdot f(x)

               potensiel funktion 
                                                          f(x)=b\cdot x^a\; \; \; \; \; x\in R_+

                potensiel vækst: 
                                                          f{\: }'(x)=a\cdot \frac{f(x)}{x}\; \; \; \; \; \; \; x\in R_+


Svar #2
14. juni 2015 af Vivin (Slettet)

Hej
Vil du uddybe? Det er mat på c niveau.
For at gøre rede på lineære vækst skal jeg bare sige "x= a"?
Giver endnu mindre mening.

Svar #3
14. juni 2015 af Vivin (Slettet)

Eller mener du at a er vækst? Det ved jeg, men er det så bare den jeg skal redegøre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2015 af mathon

Jeg mener, at
                                          f{\: }'(x)=a      dvs væksthastigheden er konstant uanset x.


Svar #5
15. juni 2015 af Vivin (Slettet)

du får lige hele spørgsmålet:

Funktioner & vækstmodeller
Gør rede for lineær vækst.
Kom herunder ind på betydningen af konstanterne a og b i den generelle ligning for lineær vækst, og hvorledes disse kan udledes på forskellige måder.

jeg forstår hvad du skriver, men hvordan er det en del af svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2015 af mathon


                 y_2=ax_2+b
                 y_1=ax_1+b               som ved subtraktion
giver:
                 y_2-y_1=ax_2+b-(ax_2+b)=a(x_2-x_1)

                 \Delta y=a\cdot \Delta x


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2015 af mathon

og
             y=b\cdot a^x

             1+r_y=a^{\Delta x}

.

             y=b\cdot x^a

             1+r_y=(1+r_x)^a


Svar #8
15. juni 2015 af Vivin (Slettet)

jeg er taknemmelig for at du tager dig tid til at svare på mit indlæg, jeg kan bare ikke bruge dine svar til noget. Jeg har matematik på C niveau, har aldrig set de formler du skriver i anden linje, det er ikke en del af undervisningen.

håber der er andre der kan hjælpe.


Skriv et svar til: ang lineære vækst, eksponentiel vækst etc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.