Matematik

Numerisk ligning

15. juni 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som vil hjælpe med nendenstående numeriske ligning. Den volder mig en del problemer.

\left | \begin{pmatrix} k^2\\k\ \end{pmatrix} \bullet\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix} \right |=8

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2015 af peter lind

Skalarproduktet mellem de to vektorer bliver k2*(-3)+k*2. Det bliver altså en almidelig 2.gradsligning med k som ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2015 af fosfor (Slettet)

Når du skriver determinanten ud fås 2k^2+3k=8

Som løses ved:

k= \frac{3+\sqrt{73}}{-4} \lor k= \frac{3-\sqrt{73}}{-4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2015 af fosfor (Slettet)

#1 Hvis din tolkning er rigtig, så er der komplekse rådder


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2015 af LeonhardEuler

#2: Mon ikke det er mest interessant at søge løsninger indenfor de reelle tal? Du opnår to reelle løsninger, hvis du løser de to andenligninger: 

       -3k2 + 2k - 8 = 0         og       -3k2 + 2k + 8 = 0    


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2015 af SuneChr

SP 1606151356.PNG.

Vedhæftet fil:SP 1606151356.PNG

Skriv et svar til: Numerisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.