Fysik

Hjælp til fysik c-eksamen. :)

17. juni 2015 af gostil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal snart op til fysik eksamen, så jeg er igang med at forbedrede mig ved at besvare alle eksamensspørgsmålene. Dog har jeg lidt svært ved et eksamensspørgsmål, da vi ikke har været så dybt inde i dette emne. Det lyder således:

Emne Lys og energi: 

''Gør rede for sammenhængen mellem lys og energi. Du kan tage udgangspunkt i lys som bølger''. Du kan derefter komme ind på et eller flere af følgende emner: Energi frekvens, lyskilder. :) 

Forstår ikke rigtig spørgsmålet og hvordan jeg skal gribe det an... Håber der er en som kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

''Gør rede for sammenhængen mellem lys og energi.

                                         E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1239,84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #2
17. juni 2015 af gostil123 (Slettet)

Jeg er virkelig en kegle til fysik, så kan du evt. uddybe det :)


Svar #3
17. juni 2015 af gostil123 (Slettet)

Altså når man skal snakke om ''hvad sammenhængen mellem lys og energi er'' hvad er så vigtigt at komme ind på? :) 


Skriv et svar til: Hjælp til fysik c-eksamen. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.