Fysik

Idealgasloven i rummet

19. juni 2015 af Sarahbryn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bruge idealgasligningen i forbindelse med noget fysik i rummet (det er lige meget hvad). Er der nogen, der har bare den mindste idé til, hvordan jeg kan gøre det?

Jeg håber virkelig, at der er en venlig sjæl, der kan/vil hjælpe mig lidt på vej!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2015 af Nedstark (Slettet)

Det er lidt længe siden jeg brugte ligningen, men så vidt jeg husker så er det sådan her:

PV = nRT = NkT

n = antallet af mol

universelle gas konstant = 8.3145 J/mol K

N = Antallet af molekyler 

k =  Boltzmann konstant = 1.38066 x 10-23 J/K = 8.617385 x 10-5 eV/K

k = R/NA 

NA = Avogadro's Number = 6.0221 x 1023 /mol


Svar #2
20. juni 2015 af Sarahbryn (Slettet)

Jeg må indrømme, at jeg kun er blevet undervist så langt som: p*V=n*R*T (jeg kender altså ikke til N*k*T). Men du har sikkert ret. Har du nogen idé om, hvordan jeg kan bruge den i forbindelse med fysik i rummet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2015 af mbn89 (Slettet)

Du kan ikke bruge idealgasloven i rummet, da der for det første ikke er noget tryk og for det andet kan volumen og stofmængde ikke beregnes


Skriv et svar til: Idealgasloven i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.