Kemi

Aminosyre nettoladning

01. juli 2015 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Ved angiotensinogen-spaltningen dannes angiotensin I, hvis aminosyresekvens er:

Asp-Arg-Val-Tyr-Ile-His-Pro-Phe-His-Leu

Hvilken nettoladning vil angiotensin I have ved pH 7?

Jeg ved bare at svaret skal være nettoladningen er 0, men ikke hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2015 af Heptan

Antag at syre-/baserne har samme pKs-værdier som deres frie aminosyrer. Undersøg bjerrumdiagrammerne for hver aminosyre for at se om den giver anledning til en ladning og læg disse sammen for at finde nettoladningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2015 af mathon


Svar #3
15. juli 2015 af Hijsa

Jeg forstår stadigvæk ikke helt hvordan.. Skal man bruge aminosyrernes pKa værdi og i såfald hvordan?


Svar #4
15. juli 2015 af Hijsa

Har jeg forstået det rigtigt som at man altid sætter en + ved den N-terminale ende, og en  (-) ved den C-terminale ende. 

Dernæst tjekker man pHiso og ser, hvis:

- Hvis sidekæden er en syre: pH < pHiso er den neutral, hvis pH > pHiso er den deprotoneret, og dermed negativ ladning.

- Hvis sidekæden er en amin: pH < pHiso er den protoneret, og dermed positiv ladning, hvis pH > pHiso er den neutral. 

Har jeg ret? For når jeg slå op i tabellen giver det mening sådan i forhold til facit. Her får jeg at 

Asp (+) og (-), Arg (+), alle imellem ladning på 0 (neutral), Leu (-) og neutral sidekæde. Så det giver samlet set 2+ og 2- = 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juli 2015 af LubDub (Slettet)

                 NH3+ - Asp-Arg-Val-Tyr-Ile-His-Pro-Phe-His-Leu - COOH

Ladede aminosyrer og deres sidegruppers pKs-værdier

                   pKs(Asp) = 4

                   pKs(Arg) = 12

                   pKs(Tyr) = 10

                   pKs(His) = 6

Ved pH = 7

                  Nettoladning (NT) = NT(Asp) + NT(Arg) + NT(Tyr) + 2•NT(His)

                                               = - 1 + 1 - 1 + 2•0 = - 1

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juli 2015 af LubDub (Slettet)

Ved pH = 7

                 NH3+ - Asp-Arg-Val-Tyr-Ile-His-Pro-Phe-His-Leu - COO-

                 Nettoladning (NT) = NT(Asp) + NT(Arg) + NT(Tyr) + 2•NT(His)

                                               = - 1 + 1 + 0 + 2•0 = 0

...og generelt kan man benytte sig af følgende pKs-værdier for fællesgrupperne/terminalerne:

http://i.imgur.com/RUrF8BB.png

...hvorfor deres ladninger ved denne pH neutraliserer hinanden


Skriv et svar til: Aminosyre nettoladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.