Matematik

Regneregler brøker/Kvadratrod

14. juli 2015 af Apaas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fatter ikke den sidste omskrivning..... Hvordan skal man læse det miderste udtryk og omregne det til det sidste udtryk? 

\frac{1}{2\sqrt{x}}*x --> \frac{x}{2\sqrt{x}} -->????? \frac{1}{2}{\sqrt{x}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2015 af Soeffi

#0 Fatter ikke den sidste omskrivning...

\frac{1}{2\sqrt{x}}*x --> \frac{x}{2\sqrt{x}} -->????? \frac{1}{2}{\sqrt{x}}

\frac{x}{2\sqrt{x}} = \frac{\sqrt{x}\sqrt{x}}{2\sqrt{x}} = \frac{1}{2}{\sqrt{x}}


Svar #2
14. juli 2015 af Apaas (Slettet)

Det samme med denne - aner ikke hvordan jeg skal forkorte den.

\frac{x^5}{2\sqrt{x}}}


Svar #3
14. juli 2015 af Apaas (Slettet)

Vil du ikke sætte nogle ord på Soeffi? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2015 af Soeffi

#3 Vil du ikke sætte nogle ord på Soeffi? :)

x er lig med kvadratrod x gange kvadratrod x.

x i femte divideret med kvadratrod x er lig med x i fjerde gange kvadratrod x gange kvadratrod x divideret med kvadratrod x. Dvs. det kan forkortes til x i fjerde gange kvadratrod x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2015 af mette48 (Slettet)

x5 / (2√x)              x5 omskrives til x4 * √x *√x

(x4 * √x *√x) / (2*√x)        der forkortes med √x i tæller og nævner

(x4*√x) / 2

x4√x / 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juli 2015 af Stats

x^5 / 2*sqrt(x)

( x^5 / 2*sqrt(x) ) * ( sqrt(x) / sqrt(x) )

(x^5 * sqrt(x)) / (2*x)

(1/2) * x^4 * sqrt(x)
- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juli 2015 af mathon

#5

…at forkorte en brøk betyder at dividere med samme tal i tæller og nævner.

der forkortes med \sqrt{x} i tæller og nævner er derfor en pleonasme.


Skriv et svar til: Regneregler brøker/Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.