Kemi

Hjælp til afstem kemiske reaktioner

08. august 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal afstemme nedenstående. Jeg ved at der skal være lige mange på begge sider, men kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal gribbe det an. Er der en, der kan hjælpe og forklarer metoden? 

H2(g) +F2(g) --> HF(g)

P(s) + Br2(g) --> PBr2(s)

H(g) + Br(g) --> HBr(g)

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2015 af mette48 (Slettet)

H2(g) +F2(g) --> HF(g)

her er der 2 H på venstre side, det skal der også være på højre side, hvilket betyder at der skal være 2HF. så er der også 2F hvilket stemmer med at der er F2

H2(g) +F2(g) -->2 HF(g)

P(s) + Br2(g) --> PBr2(s)

1 P og 2 Br på begge sider så det stemmer

H2 (g) + Br2 (g) -->2 HBr(g) som den øverste


Svar #2
08. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tak for svar #1 Den første havde jeg faktisk lavet rigtig. 

Så mine svar er sådan: 2HF(g)

1P2Br2(s)

2H2Br(g) 

Håber du vil se på om jeg overhovedet skriver det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. august 2015 af 123434 (Slettet)

Håber det kan være til en hjælp

P(s)+Br2(g)→PBr2(s)

H2(g)+Br2 (g)→2HBr(g)

2H2(g)+O2(g)→2H2O(l)

2C2H6(g)+7O2(g)→4CO2(g)+6H2O(l)


Svar #4
10. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

#3 Det forstår jeg intet af - undskyld. Det første to er jeg med på, men hvorfor kommer du frem til de nedenstående pludselig. Fx. O2 står ingen steder. 

2H2(g)+O2(g)→2H2O(l)

2C2H6(g)+7O2(g)→4CO2(g)+6H2O(l)

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2015 af mathon

2 H2 (g)  +  O2 (g)  →  2 H2O (l)

2 C2H6 (g)  +  7 O2 (g)  →  4 CO2 (g)  +  6 H2O (l)

       var blot øveeksempler, som du kan efterprøve.


Svar #6
10. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

Er der en, der vil se på nedenstående aftemnninger eller om jeg er på helt forkerte spor.?

Al(s)  +S(s) --> Al2S3(s)

Mit bud er: Al(s)  +S(s) --> 2Al2S(s)

C6H12O6 (aq) + O2(g) -->CO2+H2O(l) 

Denne her ved har jeg ikke et bud på. 

Mg(s) +O2(g) --> MgO(s)

Mit bud er: Mg(s) +O2(g) --> 2MgO(s)

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. august 2015 af mathon

              2 Al (s)   +  3 S (s)   \rightarrow   Al2S3 (s)


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. august 2015 af mathon

              C_6H_{12}O_6\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \;6\, O_2\; _{\textit{(g)}}\; \; \rightarrow \; \; 6\, CO_2\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; 6\, H_2O\; _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. august 2015 af mathon

              \mathbf {\color{Red} 2}\, Mg\; _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; O_2\; _{\textit{(g)}}\; \; \rightarrow \; \; 2\, MgO\; _{\textit{(s)}}


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. august 2015 af Soeffi

#6 ...Mit bud er: Al(s) + S(s) --> 2Al2S(s)

Husk at du ikke må ændre de små tal i formlerne kun de store tal foran hvert stof. Prøv at starte med at skrive:

1Al_{1} + 1S_{1} \rightarrow 1 Al_{2}S_{3}

husk, at står der ikke noget tal foran en formel eller står der ikke et lille tal i formlen efter et grundstof, skal man opfatte det som et usynligt 1-tal.

For Al får man på venstre side: antal Al = 1·1 = 1. På højre side får man for Al: 1·2 = 2. Man kan afstemme Al uden at påvirke antallet af S ved at skrive 2 foran Al på venstre side:

2Al_{1} + 1S_{1} \rightarrow 1 Al_{2}S_{3}

Tilsvarende kan man afstemme S ved at skrive et 3-tal foran S på venstre side:

2Al_{1} + 3S_{1} \rightarrow 1 Al_{2}S_{3}

Nu stemmer begge grundstoffer. Man fjerner 1-tallerne og sætter parenteserne tilbage:

2Al(s) + 3S(s) \rightarrow Al_{2}S_{3}(s)


Skriv et svar til: Hjælp til afstem kemiske reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.