Matematik

Bogstaver og brøker.

12. august 2015 af GoldenAge7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er for nydeligt kommet over noget som jeg ikke kan finde svar på. hverken fra venner eller online. 

hvordan laver man en reduktion af brøker bestående af bogstaver og tal. Eks. er der to der hedder: \frac{7st^2}{14t} og \frac{x^2y}{3x}


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2015 af mathon

              \frac{7\cdot s\cdot t\cdot t}{2\cdot 7\cdot t}\; \; \; \; t\neq 0                      forkort med 7t

              \frac{x\cdot x\cdot y}{3\cdot x} \, \; \; \; \; \; \; \; x\neq 0                       forkort med x


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du kan forkorte en brøk, hvis du kan dividere tæller og nævner med samme værdi. Det gælder både for bogstaver og tal.


Svar #3
13. august 2015 af GoldenAge7 (Slettet)

okay tusind tak. fik fat i det :)


Skriv et svar til: Bogstaver og brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.