Kemi

Beregn massen

13. august 2015 af Tina12453 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i tvivl omkring spørgsmål c) og d) i vedhæftede opgave. 

Jeg har fået den molare masse til 70,9569. Ved ikke hvordan, jeg skal komme videre?

Nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2015 af LubDub (Slettet)

c.

                       Li2O     +     H2O     ----->     2 LiOH
forhold                        1                      1                                 2
                       LiOH     +     CO2      ----->     LiHCO3
forhold                        1                      1                                   1

n(Li2O) = m(Li2O) / M(Li2O) = (100 g) / (29,8814 g/mol) = 3,34656 mol

n(LiOH) = 2 • n(Li2O) = 2 • 3,34656 mol = 6,69312 mol

n(LiHCO3) = n(LiOH) = 6,69312 mol

m(LiHCO3) = n(LiHCO3) • M(LiHCO3) = (6,69312 mol) • (67,9578 g/mol) = 454,85 g


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2015 af LubDub (Slettet)

d.

Vand    
     n(H2O) = n(Li2O) = 3,34656 mol

     m(H2O) = n(H2O) • M(H2O) = (3,34656 mol) • (18,01528 g/mol) = 60,289 g

Carbondioxid
     n(CO2) = n(LiOH) = 6,69312 mol

     m(CO2) = n(CO2) • M(CO2) = (6,69312 mol) • (44,0095 g/mol) = 294,56 g


Svar #3
13. august 2015 af Tina12453

Okay, tusind tusind tak for forklaringen. Jeg forstår det godt nu. :-) 


Skriv et svar til: Beregn massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.