Matematik

Matematik i anvendelse 9. afgangsprøve

13. august 2015 af KetinA (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle jeg sidder med afgangsprøven fra dem som gik ud af niende i år og prøver at kigge opgaverne igennem, der er en opgave som jeg har fået forkert, jeg kan dog desværre ikke få det til at give mening. Den skulle være ret let så at sige.

På et stuegulv skal der lægges gulvbrædder med en bredde på 150 mm og en længde på 2 m. 
Stuegulvet er 4 m x 6 m.

Hvor mange gulvbrædder skal der bruges til stuegulvet?

Jeg kender ikke svaret. Jeg ved, at jeg får den forkert. Hvis der er en der kunne give et hint eller regne den ud på portalen, så jeg kan forstå den, kunne det være fantastisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2015 af mette48 (Slettet)

brædderne kan f.eks. lægges på tværs af rummet, så bliver der 2 rækker (2*2m) på 6m

antal rædder i hver række er 6m/150mm = 600cm/15cm =40brædder

2 rækker a 40 stk er 80 brædder


Svar #2
13. august 2015 af KetinA (Slettet)

#1

brædderne kan f.eks. lægges på tværs af rummet, så bliver der 2 rækker (2*2m) på 6m

antal rædder i hver række er 6m/150mm = 600cm/15cm =40brædder

2 rækker a 40 stk er 80 brædder

Vent hvad!? Jeg fik det også til 80


Skriv et svar til: Matematik i anvendelse 9. afgangsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.