Matematik

En plades masse

14. august 2015 af Shaolina (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til den følgende opgave:

Opgaven skal beregnes uden lommeregner.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2015 af SuneChr

I første kvadrant har vi 1/4 cirkelring

\int_{0}^{4}x\sqrt{4^{2}-x^{2}}\, \textup{d}x\, -\, \int_{0}^{1}x\sqrt{1^{2}-x^{2}}\, \textup{d}x

som multipliceres med 2 p.g.a. aksesymmetrien.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2015 af AskTheAfghan

0#     Lav en skitse til figuren. Det vil ligne en halv cirkelring på 1. og 4. kvadranter. Jeg mener, at du kan udregne integralet i polære koordinater, hvor {(r, θ) : 1 ≤ r ≤ 2 og -π/2 ≤ θ ≤ π/2}.

Idet p(rcos(θ),rsin(θ)) = rcos(θ), giver dermed

M = ∫∫R p(x,y) dA = 12-π/2π/2 rcos(θ) dθ.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2015 af Soeffi

#0. Hvad siger facit? Jeg får:


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2015 af AskTheAfghan

#2

0#     Det vil ligne en halv cirkelring på 1. og 4. kvadranter. [..] polære koordinater, hvor {(r, θ) : 1 ≤ r ≤ 2 og -π/2 ≤ θ ≤ π/2}.

Idet p(rcos(θ),rsin(θ)) = rcos(θ), giver dermed

M = ∫∫R p(x,y) dA = 12-π/2π/2 rcos(θ) dθ.

Rettelse: Da den halve cirkelring er over x-aksen, og at der skal gælde for x≥0, så er der kun 1. kvadrant figuren dækkes. Da er {(r, θ) : 1 ≤ r ≤ 2 og 0 ≤ θ ≤ π/2}, og der skal stå δ i stedet for p. Dermed er

M = 120π/2 rcos(θ) dθdr = 3/2.

Jeg kender ikke selv det rigtige resultat.


Skriv et svar til: En plades masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.