Matematik

Trække brøk fra helt tal

16. august 2015 af Anamarie (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Hvordan løser jeg følgende brøk?!

12 - 7/8


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af Stats

12/1 = 12

(12·8)/8 = 12

(12·8)/8 - 7/8 = (12·8 - 7)/8 = 89/8 = 11 1/8

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2015 af mette48 (Slettet)

12 - 7/8  1 af de hele laves om til 8/8

12 - 7/8  =  11 8/8 - 7/8   =  11 1/8


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af LeonhardEuler

#2 :   Bemærkning    

      12 - 7/8  =  11 + 1 - 7/8   =   11 + 8/8 - 7/  =  11 + 1/8 

Notationen   ab/c  er tvetydig    da den både kan forstås som      a + b/c     og     a • b/c


Skriv et svar til: Trække brøk fra helt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.