Matematik

Bestem summen hjælp haster

18. august 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1+2+3+4+5+6+...+24

Mit bud er 1+2+3+4+5+6+3+24

Er dette rigtigt? 

eller hvordan skal jeg løse denne opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2015 af mathon

       sum=\frac{24}{2}\cdot (1+24)=12\cdot 25=3\cdot 100=300


Svar #2
18. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

Men hvorfor 24 divideret med 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2015 af mathon

fordi
          12 gange har du summen 25, når tallene parres to og to hen og tilbage gennem rækken.

            \overset{12\; sum par}{\overbrace{(1+24)+(2+23)+(3+22).....}}


Svar #4
18. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

1+2+3+ ... + 22 + 23 + 24 

69/2 *(1+69) = 34,5*6 = 207 

Er det rigtigt?


Svar #5
18. august 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg sidder fast og ved ikke helt om det jeg gør er rigtigt. 

HÅber en kan hjælp og se på min udregning i #4


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2015 af peter lind

Hvor får du de 69 fra ?

Se #3 Man  lægger det første og sidste tal sammen. Det giver 1+24 = 25. Dernæst lægger man det andet og næstsidste tal sammen. Det giver 2+23 = 25. Dernæst det tredje led og det tredjesidste led. Det giver 3+22 = 25. Ved at lægge tallen sammen på den måde får du 12 led som alle er 25. Skrevet op under hinanden

1     2     3       4         5       6       7     8      9      10      11     12

24   23   22     21      20    19     18    17     16    15      14     13

25   25   25    25       25     25     25    25    25    25     25      25                  første og anden række adderet

Facit kan du se i #1


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2015 af Soeffi

Evt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Bestem summen hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.