Matematik

En ændring i y på py%, hvad er så ændringen i x?

19. august 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er givet at funktionen er f(x)=2.5*x^4.2

En ændring i y på py%, hvad er så ændringen i x? Kan det være 100*(((y+100)/(100)))^(((1)/(a)))?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af VTP

Du skal bruge denne formel:

1+r= (1+rx)a

Når x ganges med tallet 1+rx, så ganges f(x) med tallet 1+ry.


Svar #2
19. august 2015 af Aternum (Slettet)

Men det er jo to ubekendte...

Så ændringen i x er lig med: 1+ry% = (1+rx)^4.2


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2015 af mathon

                                   1+r_y=(1+r_x)^{4{,}2}

                                   r_y=\frac{p_y}{100}=(1+r_x)^{4{,}2}-1

                                   p_y=\left ((1+r_x)^{4{,}2}-1 \right )\cdot 100


Skriv et svar til: En ændring i y på py%, hvad er så ændringen i x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.