Matematik

Find løsning på ligning

19. august 2015 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med Jer, kan jeg få hjælp til denne opgave? Ved ikke, hvordan jeg skal gribe den an..

''Undersøg om 2 er løsningen til ligningen:         x3-5x2+3x+6=0 ''

Forstår ikke, hvad jeg skal gøre med 2-tallet.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af mathon

Du skal indsætte x=2
og undersøge om venstresiden bliver lig med 0.


Svar #2
19. august 2015 af Sara2303 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Det gør den jo :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2015 af SuneChr

# 0
H v i s  2 er en rod, s å  skal 2 gå op i konstantleddet 6.
Det gør 2.
Tilbage er, at undersøge  o m  2 er rod.
Det er den så, da  f (2) = 0


Skriv et svar til: Find løsning på ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.